Att köpa valp från mig

En valp från Viksmyras kennel kommer vid leverans att vara:

- Minst 8 veckor gammal

- Registrerad i SKK 

- Vaccinerad, ID-märkt, veterinärbesiktigad, avmaskad och dolda felförsäkrad i IF Djurförsäkringar.

- Önskar ni pass så tillkommer det en kostnad för det.

Jag tar inga bokningar på valpar förrän ni har varit här och hälsat på, detta för att det är viktigt att vi båda känner ett ömsesidigt förtroende. Ni kan komma på besök när valparna är cirka 4-5 veckor. 

Jag önskar att ni köper en säck valpfoder från mig, vilket ni får möjlighet att köpa för rabatterat pris, så att valpen får en bra start i livet. Tänk på att om ni önskar ett annat foder så bör alla foderbyten ske långsamt och över tid för att ge hundens tarmflora tid på sig att ställa om sig. Jag rekommenderar inte foderbyte under de första veckorna efter ni fått hem valpen.

Naturligtvis kommer jag att finnas för er som valp/hund-ägare under hela hundens liv och försöka ge er råd och support. Jag brukar även skapa en sluten Facebook-grupp för alla valpköpare i kullen där ni kan prata med varandra och dela era erfarenheter om er nya familjemedlem.

Tänk på att skaffa en försäkring för er valp, den bör starta samma dag som ni hämtar valpen.

De hälsoundersöknar jag önskar och rekommenderar att mina köpare ska utföra på sin hund är: Röntgen av HD, ED, patella och ögonlysning mellan 12 – 24 månader. Det vore även toppen om ni kan delta på MH/BPH och ställa ut hunden på en officiell utställning. Detta är dock inget krav!

Om ni som valpköpare inte önskar testa er hund för de hälsoundersökninga som jag rekommenderar. Är jag villig som uppfödare att stå för delar av hälsoundersöknings kostnad. Detta för att jag ska kunna utvärdera min avel, men det är även viktigt att ni som köpare får viktig information om er hunds hälsostatus för att kunna ge er hund de bästa förutsättningarna i livet. 

Vänligen,

Anne-Christina Ström

tel: 070-4955681